Stenen Winkel

 

Ik heb een boetiek.

Een stenen winkel met een etalage en een deur. Een koffietafel waaraan het altijd gezellig is. Wat paskamers en natuurlijk honderd vierkante meter met de mooiste mode die in Nederland te vinden is.Er is echt wel wat veranderd de laatste jaren. Ik merk dat jullie, mijn klanten, minder te besteden hebben. Dat jullie onder water staan met de hypotheek. Dat jullie nu omgaan met tientjes zoals vroeger met honderdjes.

De goeroes in modeland denken daarom dat winkels als die van mij geen bestaansrecht meer hebben. Ik ben te klein, niet efficiënt genoeg en ik ga de strijd met internet en de Zara en de H&M verliezen.

Dat roepen de goeroes al jaren.
Ik geloof ze niet en ik bewijs al jaren dat ik gelijk heb.

Modeshoppen is meer dan kledingboodschappen doen.

Leuke kleding voor jezelf kopen is een vorm van ontspanning. Een vorm van beloning. Een moment voor jezelf, het liefst aan míjn koffietafel natuurlijk.

Maar de koffietafel van een van de honderden andere Boetiekjes in Nederland is ook goed. Alles beter dan je kleding kiezen van een tweedimensionaal anorexiamodel op je laptop.

Uit irritatie over de goeroes ben ik eens rond gaan kijken. En ik ben gaan verzamelen.
Ik verzamelde boetiekjes zoals die van mij. Leuk, gezellig, klein, met aansprekende merken en een uitnodigend interieur. Waar één op één service de norm is, een kopje koffie of thee en een praatje vanzelfsprekend zijn.
Ik heb er 650 gevonden en het aardige is: Er komen er steeds meer bij. Op aangeven van hun klanten of ze nodigen zichzelf uit.

Ik beoordeelde hun websites, rubriceerde hun merken. En ik vroeg me gaandeweg af hoe ik met deze verzameling mijn branchegenoten en mijn klanten zou kunnen steunen.

Het resultaat is een App.

LeukeBoetiekjes is gratis te downloaden in de Appstore en op Google Play.
In welke stad je ook bent, met de App vind je de pareltjes van de stad. De kleine damesmodezaken in de zijstraten. Bij de Zeeman, de Sting, de H&M de hoek om. Daar moet je zijn.
Als je ervoor kiest kun je via de App op de hoogte gehouden worden over acties van je favoriete boetiekjes en merken.

De App Leuke Boetiekjes maakt de Boetiekjes die er toe doen zichtbaar op internet.
Samen bewijzen we het ongelijk van de goeroes. Small is Beautiful.

Marian Heezen.

Marian Heezen is eigenaresse van CollonaMode in Wilp www.collona.nl, initiatiefneemster van de App LeukeBoetiekjes en drijvende kracht achter het B2B platform Modebeurs www.modebeurs.nl.

www.leukeboetiekjes.nl

 

Bron: Mooi voor de vrouw – Marian Heezen